Sports Betting

Surebetting - Hvad er et surebet?

Surebet er også kendt som arbitrage og safebet.
Et væddemål hvor man får tilpas høje odds, for at man derved man komme over 100% i tilbagebetalingsprocent, bliver kaldt et surebet.

Jesper

Skrevet af Mathias 01/04 - 2020

Så hvad er et surebet og hvordan tjener man penge på surebetting?
Lad os sige at man i en tenniskamp kan få spiller Roger Federer til odds 2,05 og Rafael Nadal til odds 2, så vil der være mulighed for at spille på begge udfald og være garanteret en profit uanset hvem af de to spillere der vinder,.

Der opstår oftest mulighed for at lave et surebet, når bookmakerne er langt fra hinanden i deres vurderinger af hvem der vinder en given kamp. Det betyder at der vil være mulighed for at udvælge det højeste odds på de forskellige udvalg, og så få en fordel i og med at deres chancevurdering er forskellig.

Dette kan både være på 2 udfald som med en tennis kamp, men også på en fodboldkamp med 3 udfald.

Eksempel

I en fodboldkamp mellem Manchester United – Chelsea har bookmakerne følgende odds:

Bookmaker A: Manchester United odds 1,8

Bookmaker B: Uafgjort odds 4

Bookmaker C: Chelsea odds 7.

Dette giver en samlet tilbagebetalingsprocent på 105,4%.

Hvis man her spiller 585,77 på United, 262,60 på uafgjort og 150,63 på Chelsea, så har vinder man 1054,39 ligemeget hvad resultatet bliver.
Det betyder en profit på 54,39 altså 5,4%.

Oftest er det fordi en bookmaker har fejlsat et odds, det betyder også at hvis man sidder og spiller fra de samme brugere på fejl odds, så opstår samme situation som med valuebets, altså at man risikerer de giver en limit på sin bruger, så man ikke har mulighed for at gøre det fremover.
Dette er den faktor som desværre gør det meget svært i forhold til at tjene penge på den lange bane.

En anden faktor som spiller ind ved tennis kampe, er at man skal være opmærksom på de forskellige betting siders regler i forhold til hvis en kamp afbrydes før tid, da du så kan risikere at den ene bookmaker annullerer kampen, imens den anden måske kalder den tabt.
I så fald kan du risikere at stå med et tab, hvor der kan være lang vej op til profit fremover, da profitten på surebets ofte er meget lille. Så et større tab kan tage lang tid at indhente.