Sports Betting

Valuebetting -Kalkuler din risiko

Value betting bliver mere og mere populært, hvilket resulterer i at der er flere nye sider der arbejder med det. Disse sider tilbyder alt fra tips til hvordan man selv finder et value bet, til diverse softwares de har udviklet, som er programmeret til selv at finde valuebets.

Kvaliteten på disse softwares er meget svingende, hvilket vi vil komme ind på i vores anden artikel, hvor vi har brugt tid på at udforske dem alle, og kommer med en en anmeldelse af de mest kendte udbydere.

Jesper

Skrevet af Mathias 24/02 - 2020

Så hvad er Value Betting?

I bund og grund handler det om at finde et væddemål der i teorien kan betale sig. Man finder altså  et væddemål som har værdi ved at gøre brug af matematik og sandsynlighed.

Det handler om at oddset ikke må være for lavt set i forhold til risikoen for at væddemålet tabes.

På kort sigt ville man naturligvis have mulighed for at være heldig og vinde på nogle af sine væddemål, men hvis man på lang sigt spiller på væddemål hvor oddset er for lavt i forhold til risikoen, så vil matematikken/sandsynligheden altså være med til at det er uundgåeligt at tabe.

Betting siderne tjener penge på at have en tilbagebetalingsprocent som er på under 100%, hvilket betyder at de over flere spil har en klar fordel i forhold til at have procenterne på deres side.

Et eksempel på det kan være sandsynligheden ved et møntkast.

Det kan blive plat eller krone, hvilket betyder at der er to mulige udfald. Det vil sige odds 2 på hver side af mønten.

Hvis man kaster mønten 100 gange bliver det med stor sandsynligheden plat omkring 50 gange. 

Det betyder at hvis du spiller 100 kr på plat alle 100 gange, vil du mere eller mindre stå med 100 kr efter 100 kast.

Forestil dig nu at du spiller hos en bookmaker som vil sikre sig profit, og derfor giver odds 1.90 på hvert udfald.

Du satser 100 kr på plat alle 100 gange til odds 1.90, hvilket betyder at du til sidst vil stå med et minus på 500 kr.

Det er derfor meget vigtigt at finde det højeste odds hos den enkelte bookmaker hver gang du spiller!

De softwares som er på markedet kan hjælpe ved at finde frem til væddemål hvor oddset er sat forkert af bookmakerne. Den går ind og skelner mellem “sharp” og “soft” bookmakers. 

En sharp bookmaker er en som Bet365 som har godt styr på sin oddssætning, hvorimod Bwin er en soft bookmaker, da de oftere er langsomme til at sænke et odds.

Det vil typisk være på mindre markeder, og sker altså sjældent på store markedet som Premier League osv.

Det betyder at softwaren kan se hvis Bet365 tilbyder odds 1.60 på et 1 tal i en fodboldkamp, imens at Bwin stadig giver odds 2, så er der et pænt value bet.

Det går dog ikke ubemærket hen hos betting siderne, hvis du sidder og spiller ren value spil. Det er ofte set at de limiterer folk som kun spiller value bets, da de ikke ønsker kunder som går alt for systematisk til værks.